Recension av Argon DAB 2+ V5

Äntligen finns det en DAB-radiomottagare i hushållet. Det var svårt att hitta några oberoende recensioner av HiFi Klubbens egna radio Argon DAB 2+ V5 så när en sådan nu står på bordet här hemma vill jag dela med mig av intrycken till andra som är ute efter en DAB-radio.

Till att börja med så kommer radion i en stilren låda med frigolitdistanser som ger radion god marginal till kartongen. Själva radion är även inslagen i en plastpåse. I lådan finns även strömadapter och en basplugg.

Väl uppackad och strömsatt startar radion och gör en kanalsökning. OLED-skärmen är mycket snygg och visar kanalnamn samt aktuell tid. Klockan är synkroniserad via radio. Kanalerna bläddras igenom med hjälp av en stegad ratt. För att byta till kanalen som står på skärmen så trycker du in ratten. Fem kanaler kan få plats på de numrerade snabbknapparna.

Det här är en monoradio med distinkt bas. Vill man få ner basen så stoppar man in den medföljande baspluggen i basgången på radions baksida. Ljudet upplever jag som lika bra oavsett om det är talat program eller musik.

➕ Fördelar

  • Bra ljudkvalitet.
  • Distinkt bas.
  • Stilig design och stabilt byggd.

Saker man kan störa sig på

  • Att det sitter en inte så snygg snooze-knapp ovanpå.
  • Kabeln till nätadaptern är 5–10 cm för kort.

➖ Nackdelar

  • Det krävs stor kraft att klicka (trycka in) kanalratten vilket gör att radion glider på halt underlag.