Välkommen till ön!

Musikalen

Våren 2009 satte Gotlands studentkår Rindi upp sitt första studentspex i form av en musikal om umbärandena en grupp nya studenter på Sveriges största ö får genomlida. Kårens kör respektive teatergrupp gjorde gemensam sak och repeterade främst kvällar och helger för att få ihop Välkommen till ön! som hade premiär 19 maj 2009 i Säveskolans aula.

Personer på scen

Hela musikalen videofilmades ur flera vinklar och har redigerats ihop med scenljudet som togs direkt ur mixerbordet.

Teknisk specifikation

1280 × 720 bildpunkter, 25 hela bilder per sekund, H.264 codec i en QuickTime-container. Ljudet är 44,1 kHz 16 bitar stereo. Uppspelning fungerar i QuickTime och VLC. Total filstorlek är 3 730 MiB (3 900 Mbyte). Total speltid är 1 h 39 min.

Hur du får tag i filmen

Det blir bara distribution av Välkommen till ön! via Internet. Den som har laddat ner saker med hjälp av The Pirate Bay eller liknande vet hur man gör. Din klient måste stödja DHT vilket gör att det tar lite extra tid innan nerladdningen kommer igång.

Personer obekanta med BitTorrent läser en snabbguide om BitTorrent och laddar ner programmet µTorrent. Vänner och familj kan så klart också ta del av Välkommen till ön!, skicka adressen hit eller skicka torrent-filen direkt till dem!

Torrent

2013-08-01: Torrent-filen borttagen från sidan. Filen delas fortfarande ut sporadiskt.

2 tankar kring ”Välkommen till ön!

  1. Gurra

    tja! Lite teknisk undran (eftersom jag inte är så teknisk):
    I VLC funkar bara ljudet och i Windows media player funkar bara bilden… vad behöver jag göra för att se den?

  2. admin Inläggsförfattare

    Filen är testad av både mig och andra på Windows XP, Windows 7, Mac OS X och med VLC och QuickTime och vad jag vet har ingen haft det problemet. Windows Media Player tror jag inte klarar att spela upp, det går i alla fall inte för mig. Så mitt svar är att det är något ovanligt med din dator, testa att spela upp filen i QuickTime också annars får du se filmen på någon annan dator.

Kommentarer är stängda.